Dermapen

Hudförnyelse

Dermapen

Dermapen behandlingen är en av de mest innovativa och effektiva behandlingen i nuläge i anti aging behandlingen! Vid behandlingen under några veckor kan man se en rejäl skillnad, huden föryngras, förnyas, rejuveneras helt. Effektivitetn av behandligen beror på själva tekniken hur man boostar kollagen produktionen och tillför extra kollagen induktion med andra kocenterarde ämnen till hudens celler med en steril mezoterapeutisk metod.

Vad är Dermapen egentligen?

Det är en sk mezopen apparat som innehåller 12-36 nålar som är motorstyrda. De 12 nålarna förs in kring 50 gånger per sekund i den behandlade hudytan innehållende de näringsrika ämnen och kollagen.Det betyder att det kan bli 600 nålstick under en sekund.

Apparatenkan regleras hur djupt nålara ska nå så på ansiktets olika partier kan man reglera hur djuprt näringsämnena ska föras in. Det är viktigt för på det sättet uppnår man en perfekt reultat på hela ansiktet, eftersom huden behöver näring på olika lager, beroende på hudens tjocklek.

Hur kan Microneedling vara så effektiv?

Hemligheten med behandlingen effektivitet beror på två faktorer. Den ena är att med nålstickningen uppstår en sk kollagen induktion effekt, den andra är att man sprutar in mezoterapeutiska kosmetiska ämnen.

Det är ämnet kollagen i huden som ger huden lyster och spänts som gör att den ser ung och fräsch ut. Med tidens gång så förlora de sk kollagenskuvarna sin spänts och kan inte ta upp och behålla lika mycket fukt i hyn. När de släpper börjar det förekomma tunna linjer och senare rynkor. När det kommer beror mycket på vår genetik och även mycket på vår livstil. Men med kollagen induktionsterapi så kan vi skjuta på den perioden rejält!

Under Microneedling behandlingen gör nålarna ytterst små hål på hudens lager som är helt osynliga för ögat. De små såren som uppstår uppmanar huden att sätta igång självläkningsprocessen. Den mekanismen och läkningsprocessen gör att huden börjar producera nytt kollagen som blir ett nyyt, mer åaterfuktad lager som är mycket viktigt för den föryngrade hudlagret. På så sätt får huden mer spänts för de nya återupplivade kollagen celler genom själläkning försöker binda mer fukta för att hjälpa huden att läkas. Du får en helt ny, livligare yttersta lager helt enkelt. På det sättet uppmanar man hudens egen kollagen tillverkning till en 100 gånger mer effektiv nivå på bara några behandligar. Huden blir synligt mycket stramare och ser yngre ut. Att boosta kollagen produktionen är en helt naturlig process. Så den har inga biverkningar eller side-effekter, framkallar inga allergiska reaktioner.

Microneedling/Mezopen/Dermapen behandlingen är mer effektiv när man tillför de kliniskt sterila, koncentrerade ämnena. De serumen förs in i huden genom för ögat osynliga kanaler, genom öppningen med nålarna, och hudcellerna kan på det sättet bygga in de ämnen på ett sätt de annars inte kan till sig.

Hur går behandlingen till?

Vi börjar altid med en kosultation och att vi fyller i en test. Tillsammans bedömer vi om behandlingen skulle utföra något risk för gästen.Vi går igenom hur behandlingen går till, vad du kan förvänta dig för resultat och hur du behöver sköta din hy efter behandlingen. Vi måste bedöma om gästen kanske har någon sjukdom som utesluter behandlingen

  1. Rengöring av huden
  2. Peeling
  3. Bedövning (du får en ytlig bedövning på ansiktet som varar 15-20 minuter.)
  4. Dermapen – Microneedling terapi med sterile mesotherapy serum och hyaluron syra
  5. Svalkande, nedkylande ansiktsmask – Crioterapi
  6. Lugnande ansiktskräm och serum

Vad känner under behandlingen?

Tack vare bedövningen så kommer du inte känna något all av nålarna. Ansiktet blir hel okänslig även kring ögonen och munnen vid de mest känsliga delarna. Det kan var upp till en timme, men det är inget obehagligt med det. Det kan kännas lite främmande, men det släpper med tidens gång och försvinner totalt efter en timme.

Har behandlingen någon biverkning?

Om behandlingen utförs av kosmetolog och endast de sterila ämnen  används så har inte behandlingen större risk än en vanlig rengöringsbehandling av hyn. Som biverkning kan en rodnad förekomma som är en del av den naturliga läkningsprocessen. I dessa fall får man med sig hem en lugnande, svalkande ansiktskräm som är också inflammations-förebyggande.

Hur många tillfällen behöver man?  När uppnår man en synbar resultat?

Vid andändning av mezopen terapi kan man redan efter första tillfället uppnå ett bra, synbar resultat. Men för en mer hållbar reultat rekommenderar jag en kur på 5-6 tillfällen.  Det är nödvändigt för att man ska kunna uppnå den processen som sättaer i gång hudens egen kollagen produktion –tillverkning.  Varje gång man genomgår en ny behandlig så får huden en starkare boost, uppmaning att börja tillverka ännu mer kollagen. Så på det sättet blir det mer effektik resultat med flera behandligar. Den totalt förnyade huden uppnås efter 2-3 månader från första behandligen, cellerna behöver den tiden att förnya sig. Då behöver man ha behandlinge varje ca.3 vecka under den tidsperioden.

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Vid mezopen behandlingen så gör man helt osynliga sår på hudytan och under läkningsprocessen ska vi vara extra varsamma. Det innebär de följande 1-2 dagarna. Under den tiden bör du undvika att ansiktet kommer i kontakt med vatten, bastu, solarium och olika ansiktsbehandligar eller använda kosmetika som irriterar huden. Om du upplever en stramande, torr, kliande känsla så är det en del av läkningsprocessen. I behandlingen ingår en speciell kräm som du kan använda i läkningsprocessen, använd den för bästa resultat. Det ingår i priset.

Boka nuBoka nu