Hennabryn

Vad är hennabryn?

Hennabryn, även kallade Henna Brows eller så kallade Biotattoo är en form av ögonbrynsfärgning som används för att färga huden under ögonbrynshåren. Syftet med denna behandling är att kasta en stilistisk skugga eller skapa en illusion av djup och fullhet i ögonbrynsområdet som ibland kan ha glipor och vara glesa.

Själva hennan är ett naturligt färgämne som kommer från hennabusken. Man har färgat hår med henna i flera decennier och det är ett välbeprövat och naturligt ämne som passar de flesta hud-och hårtyper.

Vad är skillnaderna mellan henna och andra färgämnen?

I kemiska ögonbrynsfärger består medlet av en färgbas och en emulsion med oxidanter. Färgerna kan också innehålla vårdande ingredienser som arganolja, E-vitamin och andra mjukgörande ämnen. Den moderna formeln för professionella färger som används i salong färgar effektivt hårstrån utan att skada eller torka ut håret. Färgpaletten är ovanligt bred: man kan få ögonbryn från blåsvart till guldblont.

Henna är däremot ett naturligt färgämne, som kommer som ett pulver från krossade hennablad som växer i Indien. Det räcker med att man blandar det med vatten så det är alltså en mycket mer naturnära produkt och perfekt för den som vill använda så naturliga och icke-syntetiska ämnen på kroppen som möjligt. Färgpaletten är därför också mer blygsam och drar åt det jordnära hållet: från färgen på mörk choklad till gyllenbrun.

Vad ska jag välja?

Om du bara vill färga hårstrån räcker det med vanlig färg men om du vill färga hud och hårstrån och styla dina ögonbryn mer för att få en fylligare form så rekommenderar jag henna då man verkligen kan ändra formen på ögonbrynen med hennafärgen.

Vad har hennabryn för hållbarhet?

Henna på huden varar mellan up till 7-10 dagar, medan henna på håret varar upp till 4-6 veckor. Det är perfekt för dig som alltså vill testa olika färger och former på dina bryn. Effekten av hennabryn liknar den som man får vid Ombrebryn. Hennabryn kan även användas för att täcka över gamla kosmetiska tatueringar.

Övrigt om hennabryn

När man gör hennabryn är det nödvändigt att förbereda huden ordentligt genom att rensa bort alla döda hudceller. Man rengör huden i ögonbrynsområdet ordentligt med skrubb och hudavfetare då hennan sitter jämnare och längre på ren och len hud. Hennabryn kräver ingen särskild eftervård eller skötsel men om du vill att hennan på huden ska vara längre så kan du applicera en naturlig olja (ej mineralolja) innan du tvättar ansiktet morgon och kväll. Undvik kontakt med tvål, eller kärva tvättdukar och svampar.

Pricelist
799 SEK
Henna Brows + Lash Lift

95 min

599 SEK
Henna Brows

50 min