Close

Ansiktsbehandlingen är avsedd för de som har rosacea, (en diffus rodnad med en mängd små röda och ytliga (kapillära) blodkärl, som skapar rosiga kinder och röd näsa) och samtidigt vill uppleva en avkopplande behandling.

Rosacea är en  kronisk hudsjukdom som förekommer främst på ansiktet.  Det förekommer oftast vid mellan 30-60 årsåldern. Det smittar inte, går ej att bota helt och hållet, men symptomen går att behandla utmärkt med  specifika behandlingar och krämer. Rosacea förekommer oftare hos kvinnor än hos män. Rosacea förekommer i olika former, allt från små röda fläckar på ansiktet till väl synliga eriytma dvs.  Ömnande röda knottror och i olika grader av inflammation med utslag. Det kan även förorsaka en överproduktion av talgkörtlar och vävnadstillväxt. Inom rosacea finns det tre olika stadier som inte nödvändigtvis beror på varandra:

Stadie 1: små röda fläckar uppstår på ansiktet, som i början försvinner men sedan allt oftare varar synliga. Telangiektasi förekommer på vissa områden på ansiket, dvs områden med synliga, små röda spindelnät-liknande fläckar av små kapillära blodkärl.

Stadie 2: Tillsammans med de allt större röda fläckar och röda kapillära och kroniska kärlknottror uppstår på ansiktshyn.Rosacea liknar acne men skiljer sig på flera viktiga punkter. Både acne och rosacea bildar inflammerade knottror som ömmar och är rodnade, ibland med varblåsor. Rosacea saknar dock de pormaskar som oftast finns vid acne. När man får pormaskar har en talgkörtels utförsgång mer eller mindre täppts till och fyllts ut av talg och hudcellsrester. Vid acne inflammeras denna talgpropp och bildar en “finne”.  Vid rosacea uppstår inflammationen i porer utan att dessa först har täppts till. En ”finneliknande” knottra eller liten varböld bildas. Dessutom drabbas i första hand de centrala delarna av ansiktet vid rosacea, kinderna, från näsan till läpparna och senare förekommer det på pannan och hakan.

Stadie 3: Rodnaderna förblir kärlknottor som står ut. Det kan även vara så att det uppstår inflammerade porer  i talgkörteln under och förorsakar hyperplasia, en överskottproduktion av  celler. Huden blir då förtjockad och infammerad i ansiktet på de arean. I 10% av fallen kan en sk rhinophyma uppstå (berör mest män) som är en sorts hudutväxt, kan förekomma  vid hakan (Gnathophyma), på örat (Otophyma)  och vid näsan (Metophyma).

Orsaken till uppkomsten är inte känd än.

Rosacea kan vara ärvtligt, genetisk, förekommer ofta hos fler medlemmar inom en familj. Det påstås flera orsaker i forskningar som tex att blodkärlen i hjärnan fungerar inte rätt, att det är dåligt mikrocirkulation coh en snabb rodnad sk „flush” uppstår på ansiktet.

Orsaken kan även vara en disfunktion av gallproduktion – leverfunktioner som avgiftning av kroppen,  eller problem med mage och tarmar, en bakterie som bor där, helicobakter pyroli. Även hormonell bakgrund undersöks, som uppstår kring klimakteriet. Vid vissa tillfällen har man undersökt de inflammerade hårsäckar, där en sort mikroparasit kan gömma sig sk.  (Demodex folliculorum). Rosacea i vissa fall kan vara en allergi mot dessa. De som lider av vissa allergier av olika former förekommer rosacea allt oftere, då pratar vi om en autoimmun  eller immunkomplex reaktion. Vid vissa fall förkommer även seborrea, en sort acne men sambadet i talgkörtlarna forskas ännu. Det förekommer många faktorer som man känner till som förstärker symptomens förkomst  såsom produkter, mediciner som förorsakar vida blodkärlar, kyla och värme ändring, UV strålar, kaffe, the, kryddig, stark mat, rökning och mediciner som reglerar hjärtrytmen och innehåller jod.

 

Ansiktsbehandlingen är avsedd för de som har rosacea, (en diffus rodnad med en mängd små röda och ytliga (kapillära) blodkärl, som skapar rosiga kinder och röd näsa) och samtidigt vill uppleva en avkopplande behandling. Behandlingen sker endast med kliniskt rena vegetabiliska oljor och örter från ekologiska gårdar i form av aromvatten, tinktur, macerat, källvatten, örtlera, och eteriska oljor.

Behandlingen består av:

1. Rengöring
2. Peeling
3. Mezoterapi utan nål eller ultraljud eller Crioterapi med flera olika verksamma ämnen
4. Mask-inpackning
5. Massage (ansikte, nacke, decoltage, skalp, öron)
6. Avslutande serum och kräm
Gratis Ögonbryn fargning och formning