Fibroblast-Plasma Pen

Fibroblast-Plasma pen

Är du intresserad av att åtgärda hängande ögonlock, slapp hud eller ta bort påsar under ögonen utan operation? Då är Plasma pen något för dig! Vid en Plasma pen behandling utsätts ditt översta hudlager för små plasmaimpulser som gör att huden stramar till sig avsevärt. Du kommer att se skillnad direkt efter behandlingen!

För den som har slapp hud, hängande ögonlock och rynkor men som inte vill utsätta sig för någon kirurgisk kniv finns det numera ett flertal metoder att ta hjälp av. En av dessa behandlingar är Plasma Lift-Skin Tightening.
Plasma pen är en behandling som föryngrar ditt ansikte avsevärt, med permanent resultat, helt utan något ingrepp med nål och kniv. Resultatet anses till och med kunna jämföras med resultat av estetisk kirurgi, så pass bra är det! Den stora fördelen är att en plasma pen behandling ger mycket snabbare återhämtning och riskerna är betydligt färre än vid en ansiktsoperation.

VAD ÄR PLASMALIFT?

Plasmalift är ett icke-invasivt förfarande som innebär minimalt med smärta. Man kan till och med säga att det är så gott som helt smärtfritt eftersom det område som ska behandlas dessutom ges en lätt bedövning före. Metoden bygger på att man använder sig av plasmapenna och en svag elektrisk ström som går genom denna. När pennan riktas mot huden öppnas under en bråkdel av en sekund en mikrokanal i huden och överflödig vätska ångas ut vilket gör att huden stramas åt och blir fastare. Den ytliga “skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion.

Före behandling

Huden måste vara helt frisk för att kunna behandlas. Hud med aktiv psoriasis, eksem eller herpes i området får ej behandlas. Huden får inte vara solbränd. Undvik direkt solsken (sola ej) 48 timmar före behandling. Begränsa ditt intag av koffein, smärtstillande medel samt kryddstark mat minst 24 timmar innan behandling. Intag ej heller fiskolja under de föregående 48 timmarna innan behandling.

Efter behandling

Direkt efter behandlingen, har man små vita skorpor som dagen efter går över i ljusbruna små prickar. Det behandlade området kommer säkert att klia. Detta är bra, då det är en del i läkningsprocessen. Däremot får du INTE klia, pilla eller klösa på prickarna. Detta kan ge ärr och inflammation. Vi rekommenderar att du halvsitter upp och sover de 2 första nätterna, för att minska svullnad. Det kommer att uppstå olika grader av svullnad under 2-3 dagar, speciellt om du har behandlat ögonen. Detta är inte farligt. Man kan ta en antihistamintablett (allergitablett) för att minska svullnaden, och även lägga på is (med t.ex. en kökshandduk runt) i ca 20 minuter och med 2 timmars mellanrum.

Två gånger dagligen, på morgonen och på kvällen, rengör du noggrant området efter rekommenderingar från behandlaren. Efter skorporna har trillat av , kommer en ny och rosa hud att framträda. Denna huden måste skyddas från direkt solljus med hög solskyddsfaktor, SPF 50, under åtminstone 3 månader samt använda solglasögon om du har behandlat ögonlocken. Utsätter du den nya huden för sol kan det uppstå pigmentfläckar. Simning och bastu är tillåten när alla skorpor har trillat av och såren har läkt helt. Efterbehandlingen är väldig viktig och måste följas för att undvika komplikationer. Eftersom rökare har ett långsammare blodflöde, tar läkningsprocessen oftast längre tid varför vi rekommenderar att du slutar att röka innan behandlingen. Observera att när skorporna försvinner så kan rodnaden finnas kvar runt området de följande veckorna/månaderna. Det tar vanligtvis 2–4 veckor (ibland längre) tills huden har uppnått sin normala färg igen.

Resultatet på behandlingen är mycket individuellt och det kan i vissa fall behövas fler behandlingar.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER MAN?

Oftast är man nöjd efter bara en behandling, t.ex. om rynkorna inte är särskilt djupa, men på grund av att förfarandet är såpass enkelt och priset är överkomligt väljer många kunder att göra två eller till och med tre behandlingar för att uppnå sitt önskade resultat. Behandlingen kan upprepas först efter att huden är helt läkt. Rent allmänt brukar det optimala vara 2 behandlingstillfällen.
Resultaten av Plasma Lift-Skin Tightening-behandlingen är permanenta och kan vara synliga i flera år. Men då åldringsprocessen är kontinuerlig och huden åldras varje dag efter ingreppet är det individuellt för var och en hur länge resultatet håller. I genomsnitt håller resultat mellan 2-4 år.

Biverkningar

Sammantaget är Plasmalyft en särskilt låg komplikations- och vävnadsförstärkande behandling. Utslag i huden kan uppkomma efter några veckor men är sällsynta. Det är väldigt viktigt under de här månaderna att undvika solen samt solarium. Användning av högt solskydd är ett måste, förslagsvis SPF 50. Det har sällan rapporterats om överkänslighet, allergiska reaktioner mot lokalbedövning, läkningsproblem, hudinfektioner, ärrbildning, lätt svullnad, rodnad, stickningar, förekomst av herpes simplex (blödning) eller depigmentering (blekning) av huden. Om en av dessa oönskade biverkningar inträffar, kan det vanligtvis korrigeras under en efterbehandling. Vänligen meddela oss så snart som tecken på en infektion såsom överdriven rodnad, var, blåsor eller tjock, gul skorpbildning, eller någon annan oönskad eller oväntad biverkning uppträder under efterbehandlingen.

Kontakta mig för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Hur går behandlingen till vid ansiktsbehandling?

  1. Konsultation ( bedömning av hudtyp, information om behandlingens gång)
  2. Rengöring
  3. Peeling
  4. Plasma pen behandling
  5. En avslutande, lugnande kräm

Klicka på bilden och se de fantastiska resultaten

Pricelist
10999 SEK
Full ansikte

210 min

4999 SEK
Över ögonlocket

60 min

3999 SEK
Under ögonlocket

60 min

1999 SEK
Ögonbryn Lift

90 min

5499 SEK
Full panna

90 min

2999 SEK
Nasolabial

75 min

1999 SEK
Röklinjer

90 min

6999 SEK
Nacke

150 min

5999 SEK
Jawline

75 min

7999 SEK
Dekolettage

150 min